divendres, 30 de maig del 2008

Psiquiátrico San Eloy

El dia 30 de maig del 2008 va ser la data límit per entregar el meu primer curtmetratge, anomenat "Psiquiátrico San Eloy".

Aquest curt de 6 minuts tracte de:
Elisabeth és una noia jove que està a un Psiquiàtric per problemes mentals. Es va enamorar d'un company anomenat Carlos que també té alguns problemes mentals. Van tenir una història d'amor molt bonit, però ha arribat el moment en que Carlos ha aprovat els exàmens mentals i el donen d'alta. Elisabeth encara estarà molt de temps al centre, llavors s'haurien de separar. Per aquest motiu, decideixen escapar-se el matí del dia que li donen d'alta, però l'alarma sona i els guàrdies corren per agafar-los.

Què passara?

Per saber-ho ja el penjaré a internet i el podreu veure.

Aquesta és la portada:


Aprofito per donar les gràcies a les persones que han col·laborat a aquest projecte: Alba Pallas, Adrián Nuñez, Xavier Insa, Ralph Angelo Danan.

Gràcies

dijous, 29 de maig del 2008

Bitlonia

El passat divendres 9 de maig, ens va visitar Josep Lluis de Gabriel, director de la empresa Bitlonia.
Ens va fer una xerrada molt interessant de la publicitat a internet, la situació actual, el màrqueting 2.0 i els cercadors.
Actualment la relació usuari/internet ha canviat, ja que ara ens comportem de manera activa i som nosaltres els que decidim el que volem veure, el que volen rebre i amb l’ordre que volem. Cada vegada més hi ha més nivell d’interacció i això en Josep Lluis ho sap perfectament des del put de vista de les empreses.


Bitlonia és una empresa dedicada a la publicitat a Internet. Ens va valorar la gran evolució que ha hagut en aquest aspecte, ja que ha segut de manera molt satisfactòria. Actualment totes les empreses es centren més en la publicitat a internet que fa uns anys, ja que abans era més important la publicació en altres mitjans.
A més, Josep Lluis ens va estar informant sobre el nou concepte de Màrqueting 2.0, o màrqueting interactiu, ja que esta canviant i evolucionant molt de-presa. Ens va comentar la base de fer un bon màrqueting, que és pensar la manera de fer màrqueting en els usuaris, ja que els usuaris participen de manera molt activa. Un exemple és la compra a través d’internet.


A més, ens va parlar dels cercadors i la manera de posicionar-se en ells. Les empreses més potents obten amb el pagament i per tant serà més ràpid i patrocinat, però hi han moltes que prefereixen posicionar-se d’altre manera. Per aconseguir un bon posicionament, és important que la publicitat sigui el més actual possible i ha d’estar ubicat en el moment i lloc adequat.

Josep Lluis de Gabriel:

dilluns, 26 de maig del 2008

Periodisme Digital: Francesc Castanyer


El passat 17 d’abril ens va visitar a la Universitat l’ex-director del Capgròs, Francesc Castanyer.


Castanyer va ser qui ens va guiar i informar a la visita a la redacció del setmanari Capgròs. Castanyer va estar 14 anys sent el director de la editorial per aquest motiu i per la seva professionalitat ens va fer una xerrada del periodisme digital però desde una perspectiva més professional.


Primer ens va donar una visió dels quatre mitjans de comunicació: la ràdio, la televisió, la premsa i l’internet. Es va centrar en la premsa a l’internet, i ens va informar, com ser un bon periodista, que ha de seguir per fer una bona publicació electrònica. Després d’alguns post que he ficat anteriorment al bloc, ja tenim consciència que qualsevol pot fer una publicació electrònica, però Francesc Castanyer ens va ensenyar com ser un veritable periodista i diferenciar-nos del resta. Per això, ens va donar algunes pautes molt important com ara informar de manera que busquis sempre la veritat i generis opinió. D’aquesta manera arribaràs a tothom i la teva publicació no serà un més entre tants. Hi han moltes notícies a internet, però hem saber escollir la notícia que interessi a la majoria de la població, aquestes notícies s’anomenen Hard, en canvi, les notícies que no tenen tant d’interès a la major part de la població s’anomenen Soft.

Visita a Cap Gròs


Aquesta vegada, l’assignatura de Publicació Electrònica la varem fer fora de la Universitat.

En aquest cas a la redacció periodística CAP GRÒS. Cap Gros dedica tots els seus esforços al periodisme de Mataró i del maresme. L’objectiu de la visita va ser conèixer el funcionament, en tots els aspectes, d’una publicació tant digital com escrita. Per aquest motiu, primerament ens van explicar la història del Cap Gros i la seva importància. La editorial Cap Gros és la més important que hi ha a Mataró, ja que és la que més lectors té. Però no solament té èxit al format en paper, sinó que cada vegada més, els lectors visiten a la xarxa tota la informació que necessiten del Cap Gròs.

Després ens van ensenyar totes les instalacions del Cap Gròs: la part de disseny, dels redactors, la sala de reunions, etc.. Com a curiositat comentar que a la editorial no hi havia molta gent treballant ja que feia poca estona que havien entregat l’última edició. Seguidament, vam visitar les instalacions de l’altre part, molt important, del Cap Gros: la part de la creació de la seva pàgina web. Hens van ensenyar com la dissenyen, cada quant actualitzant i com fan la seva publicació online. Un dels aspectes interessants d’aquesta part va ser el control que tenen per a conèixer l’estat de la pàgina respecte a tota la xarxa d’internet.


Com heu pogut veure, la editorial té dues parts, de les quals un és en format paperl i l'altre en format digital. Per aquest motiu, el treball és doble i el moviment dins de la editorial és encara més que en una editorial periodística escrita normal.