dilluns, 26 de maig del 2008

Visita a Cap Gròs


Aquesta vegada, l’assignatura de Publicació Electrònica la varem fer fora de la Universitat.

En aquest cas a la redacció periodística CAP GRÒS. Cap Gros dedica tots els seus esforços al periodisme de Mataró i del maresme. L’objectiu de la visita va ser conèixer el funcionament, en tots els aspectes, d’una publicació tant digital com escrita. Per aquest motiu, primerament ens van explicar la història del Cap Gros i la seva importància. La editorial Cap Gros és la més important que hi ha a Mataró, ja que és la que més lectors té. Però no solament té èxit al format en paper, sinó que cada vegada més, els lectors visiten a la xarxa tota la informació que necessiten del Cap Gròs.

Després ens van ensenyar totes les instalacions del Cap Gròs: la part de disseny, dels redactors, la sala de reunions, etc.. Com a curiositat comentar que a la editorial no hi havia molta gent treballant ja que feia poca estona que havien entregat l’última edició. Seguidament, vam visitar les instalacions de l’altre part, molt important, del Cap Gros: la part de la creació de la seva pàgina web. Hens van ensenyar com la dissenyen, cada quant actualitzant i com fan la seva publicació online. Un dels aspectes interessants d’aquesta part va ser el control que tenen per a conèixer l’estat de la pàgina respecte a tota la xarxa d’internet.


Com heu pogut veure, la editorial té dues parts, de les quals un és en format paperl i l'altre en format digital. Per aquest motiu, el treball és doble i el moviment dins de la editorial és encara més que en una editorial periodística escrita normal.