dilluns, 17 de març del 2008

La Política a Internet

Internet és ja una revolució existent de fa no molts anys. Primer van ser els diaris i les empreses que van adoptar la seva informació i el seu contacte per via internet. Després va venir la web 2.0, on tot tipus d'usuaris podien ser el realitzador de la seva plana web. Ara s'han apuntat a aquest fenomen altres usuaris, els Polítics.Actualment, tots els polítics disposen d'una pàgina web on transmeten la seva informació, opinen i busquen una interactivitat amb els seus votants, com ara els socialistes, esquerre republicana, ciu, el partit popular, etc.

Per primera vegada a l'Història a Espanya s'ha utilitzat l'internet per seguir tot el procés electoral i hem viscut en primera persona la resposta tan positiva que ha tingut aquestes darreres eleccions. Milers d'usuaris han escollit l'internet per seguir aquest procés i han deixat de banda una mica altres mitjans com ara la televisió o la típica i històrica radio. La resposta ha sigut tan multitudinària que ja s'escolta una possible votació per internet a les properes eleccions. Han hagut sautarions en diferents mitjans d'internet i una gran participació en enquestes, però això solament és el principi.


Zapatero Guanya les Eleccions 2008

L'actual president de Catalunya,
José Montilla, està actualment preparant un procés per Internet. Busca l'interacció amb els seus ciutadans i a través del seu bloc contestarà a qualsevol pregunta o opinió de qualsevol ciutadà català a través d'uns vídeos que faran cada dia en els diferents carrers de Barcelona. Aquesta iniciació començarà aviat i podrem veure i valorar la seva resposta.


José Montilla