dimecres, 26 de març del 2008

"Nosotros, el Medio", el nou periodisme

Fins ara el periodisme era exclusiu dels periodistes, on transmetien els seus continguts a tot el poble, però sense donar-nos compte a l'actualitat tot a canviat i som nosaltres, els ciutadans, els responsables.

Ha nascut una nova tendència respecte els medis tradicionals en el món del periodisme, són els blocs i ha estat anomenat com a "periodisme participatiu" o "periodisme 3.0". Aquesta nova visió del periodisme consisteix en compartir,informar i difondre els continguts de qualsevol ciutadà o grup de ciutadans des dels seus propis blocs. Aquest fenomen ha estat analitzat en el llibre "
We Media" ("nosotros, el medio") escrit per Shayne Bowman i Chris Willis.



Ja no tenim exclusivament a periodistes i professionals d'altres camps debatin temes que ens afecta a tothom. Gràcies a l'existència dels
blocs, veiem l'opinió de la gent i el que és més important, aquest fenomen a despertat un gran interès per part de la societat en participar, debatre i expressar els seus coneixements i opinions.
Aquesta nova visió del periodisme no és solament positiva per nosaltres i per a la llibertat d'expressió, sinó que és positiva pel funcionament de les nostres vides. Ja no hem d'escoltar les 4 veus de sempre, per fi tenim tots veu i podem fer grans coses. Aquesta és la nova generació, aquest és el nou periodisme.