Quan va començar el fenomen de l’Internet, ens trobàvem a un entorn estàtic, amb pàgines HTML on hi havia poques actualitzacions i no interacciona-ven amb l’usuari. Hem arribat a un moment molt interessant en aquesta ràpida i futurista revolució. Abans l’usuari no tenia altre sortida que veure i llegir tots els continguts que uns editors/periodistes li oferien. Ara, amb la web 2.0, l’usuari interacciona, edita, crea i desenvolupa el que vol veure.
La web s’ha convertit en una plataforma on la informació i participació de l’usuari és el que mou a l’Internet. Tothom pot transmetre els seus propis continguts, per tant l’usuari es converteix en el principal periodista de la web. Amb aquest fenomen, hi ha un gran augment d’actualització amb molta més varietat d’informació, però no tot són avantatges.
Com a efecte secundari d’aquest fenomen, trobem una sobrecàrrega d’informació (infoxicacó) on cada vegada més és difícil trobar la informació correcta. A més, parlem de transmissions d’informacions a gran escala, i és molt poc regulable els continguts perjudicials i ofensius d’altres persones.
S’han sumat moltes pagines a aquest gran fenomen de la web 2.0, on trobem les més destacades: wikipedia, YouTube, Blogger, etc.
divendres, 7 de març del 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada